4 tips om de financiële weerstand van uw notariskantoor te verbeteren

We schreven het al eerder, meedeinen op de pieken en dalen van de economie en huizenmarkt is op zich prima. Het is alleen beter als u zich voorbereid op zowel de pieken als de dalen. Juist nu het goed gaat, moet u werken aan de weerstand van uw kantoor. Maar hoe doet u dat?

  1. Personeelsbezetting

Houd uw personeelsbezetting ‘lean en mean’. Ook nu, niet te ruim en niet te vast. Laat u niet verleiden.

  1. Werk aan onderscheidend vermogen

Werk aan uw onderscheidend vermogen, aan uw positie in de markt. Ga niet uit van: “Ik krijg het werk toch al niet weg, dus wat zou ik aan marketing e.d. moeten doen? Bovendien heb ik er geen tijd voor.” Juist nu heeft u er tijd voor. U kunt zich het veroorloven om eens nee te zeggen tegen een klant of om een kandidaat wat vaker in te zetten om voor u te passeren.

  1. Geen grote uitgaven

Laat u niet verleiden tot grote uitgaven die niet (direct) bijdragen aan de resultaten van uw kantoor. Een mooier kantoor – dus verbouwing of verhuizing – is inderdaad mooi, maar kostbaar en levert bijna nooit een enkele euro omzet op. Goed over nadenken dus voor u handelt.

  1. Inzicht in kosten

Heeft u uw uitgaven onder controle? Vergelijkt en analyseert u uw kosten regelmatig? Kijkt u regelmatig eens opnieuw naar wat goedkoper kan? Ook nu is dat van belang. Neem simpelweg uw inkopen en kosten eens door. Vraag eens offertes op. Zo kon een van onze auto’s simpelweg met dezelfde dekking worden verzekerd tegen € 400 per jaar minder. Misschien geldt dat ook wel voor uw kosten?

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *