De financiële welgesteldheid van de notaris

De inkomens van notarissen zijn aanzienlijk gestegen. Onze benchmark gegevens zijn beschikbaar, maar die zetten we natuurlijk niet zomaar plompverloren op internet. Daar is het notariaat ook niet bij gebaat. Het openbaar maken van deze inkomens zou zomaar tot discussie over tarieven en marktwerking kunnen leiden. Markwerking? Weet u het nog? De doodsteek? Niets is minder waar gebleken met inkomens die in veel gevallen aanzienlijk boven, tot een factor 2 of 3, van dat van een medisch specialist zijn.

Mooi natuurlijk, en na magere jaren mogen er zeker ook goede jaren volgen. Maar dat betekent ook reden om op te passen. Niet alleen vanuit de politiek zou de bedreiging kunnen komen. De bedreiging is er al, beter gezegd, zit er al. In u en in uw kantoor. Want waar komen die mooie resultaten vandaan? Van individuele inspanningen? Van goed ondernemerschap? Soms zeker, maar veel vaker niet.

Bij het meedeinen op de golven van de economie en de huizenmarkt horen pieken en dalen. Bent u zich voor aan het bereiden op de volgende dalen? Leunt u, nu het goed gaat, niet te ver achterover? Wij praten graag eens met u over de mogelijkheden om uw kantoor sterker en toekomstbestendiger te maken. Juist nu het niet nodig lijkt, maar het meer nodig is dan ooit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *