De privé-uitgaven van de notaris

Dit wordt een onaardig verhaal, niet zo bedoeld, maar toch ook wel. Notarissen hebben wel in het algemeen wat stereotype dingetjes. Een hond bijvoorbeeld, maar ook een Jaguar (en dan bedoelen we geen huisdier). Of de spreekwoordelijke Landrover. En studerende kinderen, een tweede huis en dure hobby’s.

Een aantal notarissen is momenteel met het Bureau Financieel Toezicht in discussie over hun privé positie. In een aantal gevallen vanwege te hoge privé uitgaven, maar ook omdat bijvoorbeeld (te) duren woonhuizen nog steeds onderwater staan.

Onze oproep: los uw schulden af nu het weer zo goed gaat met uw kantoor! Laat u niet verleiden tot leuke nieuwe privé dingen vóórdat u uw schulden (deels) heeft afgelost, uw huis niet meer onderwater staat en uw een positieve vermogenspositie op korte en lange termijn in privé heeft. Daar bent u volgens de regelgeving toe verplicht.

Maak uw privé positie zo sterk dat bij de volgende duikeling van de huizenmarkt, u niet meer uw handen in wanhoop in de lucht hoeft te steken omdat ‘u er toch ook niets aan kunt doen’. Dat kunt u wel. En dat kunt u nu.

2 Reacties

 1. J. Maigret

  Inderdaad steriotiep en van lang vervlogen tijden. Ik ben zelf notaris en voldoe aan een ding: ik heb een hond (op veel aandringen van de kinderen). Mijn studie heb ik in de avonduren gedaan en ik werk een dikke 70 uur per week. Niet omdat het moet maar omdat ik mijn werk ‘gewoon’ leuk vind. Toegegeven, ik heb een mooi huis maar dat is helemaal mijn eigen verdienste.

  Antwoord
  • van Antwerpen

   Leuk dat u reageert, ik hoop dat meerderen dat doen, en dat dat mensen soms aan het denken zal zetten.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *