• Helpt notarissen ondernemen

Soms lijkt een toekomstdroom onbereikbaar.

Zeker voor iemand van uw leeftijd, met uw ervaring of met uw vermogen. Toch?

Onzin! Mensen vertellen elkaar graag verhalen. Spannende verhalen waarin zij zelf als held naar boven drijven of enge verhalen om te laten zien hoe dapper zij ooit waren. Zo worden veel kandidaat-notarissen bang gemaakt voor de weg die zij moeten bewandelen om notaris te worden.

Ons advies is dan ook: sla dat boek dicht! Want net als in een sprookje krijgen helden in het echte leven veel hulp onderweg. En met de juiste mensen om u heen is het helemaal niet meer zo moeilijk om die draak te verslaan!

U bent natuurlijk goed in wat u doet en wilt uw eigen koers uitzetten als notaris. De eerste vijand die verslagen moet worden, is het ondernemingsplan. Het Bureau Financieel Toezicht heeft alle procedures en voorschriften daarvoor overzichtelijk op papier gezet. En met de juiste adviseur aan uw zijde kan zo’n ondernemingsplan al snel ingeleverd worden.

De tweede hindernis die u moet nemen is het gesprek met een psycholoog. Zolang u echter open en eerlijk dat gesprek ingaat, zoals een echte held betaamt, is ook dit niets meer om tegenop te zien!

In sprookjes wordt de held verschillende keren getest voordat hij zijn laatste en allesbeslissende gevecht aan moet gaan. In uw geval is dat het gesprek met de Commissie van Toetreding. Gelukkig bent u goed voorbereid met een stevig ondernemingsplan, goede aanbevelingen en een positief psychologisch rapport. Dat is hoe u uw draak verslaat! Goed voorbereid en met kennis van zaken.

Laat u uw droom om notaris te worden dan ook niet ontnemen door mensen die nare verhalen vertellen. Zorg voor voldoende deskundige mensen die om u heen staan en strijd dapper door! Uiteraard staat Van Antwerpen Accountancy u met raad en daad terzijde tijdens deze heroïsche reis.

En zo leeft u nog lang en gelukkig – als notaris!