• Helpt notarissen ondernemen

Financiële kennis voor de notaris, de basis, specifiek voor uw praktijk.

Als notaris beheert u gelden van derden. Die maken tijdelijk deel uit van uw kantoororganisatie en daarover waakt u en rapporteert u. Het toezicht met alle verplichtingen ten aanzien van in te leveren rapportages gaat voor een deel uit van de basisgedachte dat de financiële positie van de notaris en zijn kantoor goed moet zijn, teneinde risico’s in de derdengelden sfeer te beperken. Maar wat is een goed financieel beleid en een goede uitkomst daarvan?

Als notaris heeft u een belangrijke poortwachtersfunctie en moet u een – wellicht beperkte – toetsing kunnen doen op onder andere de waardering of koopprijs van ondernemingen die via uw bureau worden verkocht. Voor beide gevallen is een goede financiële basiskennis vereist. Het liefst natuurlijk toegespitst op uw dagelijkse werk. Specifiek daarvoor geven wij deze cursus. Immers, op de universiteit en later in de beroepsopleiding is hiervoor maar beperkt (te weinig?) plaats.

In onze bijeenkomst komen de meest essentiële onderwerpen aan de orde:

  • hoe lees ik een balans?
  • hoe worden cijfers beïnvloed door waarderingsgrondslagen en waarom moet ik daar dus ook altijd naar kijken?
  • hoe lees ik een resultatenrekening?
  • hoe wordt rentabiliteit beoordeeld?
  • hoe worden kengetallen als liquiditeit en solvabiliteit bepaald, kunnen die worden gestuurd en hoe interpreteer ik die?
  • hoe bepaalt u de waarde van (aandelen in) een onderneming? Wat zijn grofweg de belangrijkste methoden?

Uiteraard kijken we niet alleen naar dit alles in algemene zin, dat doen we wel omdat dat belangrijk is voor uw poortwachtersfunctie, maar natuurlijk gaan we als branche accountant ook kijken naar de financiële besturing van het notariskantoor. Hoe gezond is dat? Aan welke eisen en wensen moet dan – bijvoorbeeld vanuit het BFT – worden voldaan als het gaat om liquiditeit en solvabiliteit en hoe bepaal ik die? Wat zou mijn kantoor waard kunnen zijn? Hoe lees ik de jaarstukken en BFT-staten op een goede manier? Zou ik het kantoorresultaat kunnen verbeteren?

Programma

Ontvangst  16.00 uur
Presentatie   16.15 – 17.15 uur
Pauze   17.15 – 17.45 uur
Presentatie   17.45 -18.45 uur
Afronding   18.45 – 19.00 uur

 
Data en locaties:

10 mei 2022 Bar Beton Utrecht Centraal

Deelnemersprijs
€ 275 p.p. excl. btw. Dit bedrag is inclusief hapjes en drankjes. Daarnaast is dit bedrag inclusief één uur gratis advies per telefoon of bij ons op kantoor, binnen één jaar. We werken in kleine groepjes, rond de zes deelnemers en gegarandeerd niet meer dan tien deelnemers per seminar.

Studiepunten
Aan dit seminar worden 2 KNB permanente educatiepunten toegekend.

Inschrijven / op de hoogte blijven
Wilt u zich inschrijven voor één van onze seminars of op de hoogte blijven van ons programma, klik dan hier.

Voor alle overige vragen, kunt u ons bereiken via 088-4540000 of mail@notarisaccountants.nl.