• Helpt notarissen ondernemen

Defungeren en praktijkoverdracht

Deze middag gaan we in detail in op het verkoopproces. We beginnen met de bekende vijf jaarstermijn: is het inderdaad nuttig of nodig zo lang vooraf te beginnen? Verder kijken we naar optimalisering van de praktijk als het gaat om de dagelijkse operatie en uiteraard staan we stil bij de fiscaal optimale positionering bij verkoop. Wat kunt u vooraf doen om het verkooptraject te optimaliseren?

Dit seminar is interessant voor eenmanspraktijken maar ook als u uittreedt bij een bestaande organisatie.

We bespreken uitvoerig de eisen van de Commissie van Deskundigen als het gaat om goodwill en andere verkoopbare zaken en de waardering daarvan. Dat zal immers uitgangspunt zijn voor uw koper en daarmede een belangrijk aspect in de onderhandelingen.

Wat is goodwill en hoe wordt die bepaald? Welke andere zaken kunt u verkopen en tegen welke waarde? 

Gezamenlijk kijken we naar de markt, is die gunstig voor verkopers momenteel? Wie zouden uw kopers kunnen zijn en hoe die te benaderen?

Het gaat uiteindelijk om uw wensen, het is belangrijk die vooraf goed duidelijk te hebben voor uzelf en uw thuisfront. Wat gaat u doen na defungeren? Wilt u aan het kantoor verbonden blijven of niet? Wilt of moet u - om financiële redenen - een pand verhuren aan de koper?

Tot slot kijken we naar de financiële positie na verkoop, lijfrente uitkeringen, aow, het notarieel pensioenfonds, spaargelden en de verkoopopbrengst zullen voldoende moeten zijn voor een lang en gelukkig pensionado bestaan. Hoe staat u er eigenlijk fiscaal en financieel echt voor op moment van defungeren, ook als we kijken naar langlevenrisico voor u en uw partner bijvoorbeeld?

We werken in kleine groepjes, rond de zes deelnemers en gegarandeerd niet meer dan tien. Dat maakt dat alles wat vanuit de groep komt, ook aan de orde kan komen. En vanwege de vertrouwelijke en persoonlijke aspecten die er uiteraard kunnen spelen, kunt u als deelnemer aan deze cursus gedurende één jaar gratis nog één uur met ons telefonisch of in persoon op ons kantoor verder praten over uw vragen. In alle vertrouwelijkheid.

Programma

Ontvangst  15.00 uur
Presentatie  15.15 – 16.30 uur
Pauze  16.30 – 17.00 uur
Presentatie  17.00 – 17.45 uur
Afronding  17.45 – 18.00 uur


Data en locaties:

Deze seminars kunt u ook live online bijwonen.

26 juni 2024 HNK Amsterdam Sloterdijk + Online
7 oktober 2024 HNK Utrecht Centraal + Online

Deelnemersprijs
€ 275 p.p. excl. btw. Dit bedrag is inclusief hapjes en drankjes. Daarnaast is dit bedrag inclusief één uur gratis advies per telefoon of bij ons op kantoor, binnen één jaar.

Studiepunten
Aan dit seminar worden 2 KNB permanente educatiepunten toegekend.

Inschrijven / op de hoogte blijven

Wilt u zich inschrijven voor één van onze seminars of op de hoogte blijven van ons programma, klik dan hier.

Voor alle overige vragen, kunt u ons bereiken via 088-4540000 of mail@accountancy.nu.