• Helpt notarissen ondernemen

Notaris worden en het ondernemingsplan

Als u resultaten wilt halen die u nog nooit heeft gehaald, dan moet u dingen gaan doen die u nog nooit heeft gedaan.


Uiteraard gaan we deze middag in detail in op de eisen die gesteld worden aan het ondernemingsplan. De “procedure en voorschriften” van het BFT zijn daarbij onze leidraad. Na afloop weet u aan welke eisen uw plan moet voldoen, waar de Commissie naar kijkt en kunt u gedetailleerd zelf aan het werk.

Maar voor het zover is zullen eerst een aantal belangrijke onderwerpen de revue moeten passeren. Daarom gaan we die onderwerpen ook als eerste behandelen. Omdat die essentieel zijn voor uw keuzes. Solitair starten, overnemen of toetreden? Wat gaat het worden en wat betekent dat?

En dan de koopprijs, de initiële kosten en de financiering. We gaan uitgebreid in op de waardering van een notariskantoor. Wat is een kantoor waard? Wat is een reëele goodwill? Hoe berekent u die? Wat voor eisen stelt de Commissie als het gaat om verrekenbedingen? Daarnaast gaan we in op onderhanden werk (waarde van lopende dossiers), waarde van inventaris en automatisering, wat kan wel en niet in het kader van de overname en het ondernemingsplan? En we kijken naar bijzondere eisen of wensen van de verkopende partij. Nog betrokken blijven? Advieskosten? Huur of overname kantoorpand? Wat is dan eigenlijk de totale koopprijs en hoe acceptabel is die? We kijken naar alle kantoren, van “kleine oude eenpitters” tot toetredingen op de Zuidas, afhankelijk ook van de behoefte van de deelnemers.

We werken in kleine groepjes, rond de zes deelnemers en gegarandeerd niet meer dan tien. Dat maakt dat alles wat vanuit de groep komt, ook aan de orde kan komen. En vanwege de vertrouwelijke en persoonlijke aspecten die er uiteraard kunnen spelen, kunt u als deelnemer aan deze cursus gedurende één jaar gratis nog één uur met ons telefonisch of in persoon op ons kantoor verder praten over uw vragen. In alle vertrouwelijkheid.

Programma

Ontvangst  15.00 uur
Presentatie  15.15 – 16.30 uur
Pauze  16.30 – 17.00 uur
Presentatie  17.00 – 17.45 uur
Afronding  17.45 – 18.00 uur


Data en locaties:
Deze seminars kunt u ook live online bijwonen.

24 juni 2024 HNK Utrecht Centraal  VOL + Online VOL
9 oktober 2024 HNK Amsterdam Sloeterdijk + Online

Deelnemersprijs
€ 275 p.p. excl. btw. Dit bedrag is inclusief hapjes en drankjes. Daarnaast is dit bedrag inclusief één uur gratis advies per telefoon of bij ons op kantoor, binnen één jaar.

Studiepunten
Aan dit seminar worden 2 KNB permanente educatiepunten toegekend.

Inschrijven / op de hoogte blijven
Wilt u zich inschrijven voor één van onze seminars of op de hoogte blijven van ons programma, klik dan hier.

Voor alle overige vragen, kunt u ons bereiken via 088-4540000 of mail@accountancy.nu.